Make your own free website on Tripod.com

Budapesti szülészetek
vissza a nyitólapra

Alternatal Alapítvány 1. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika
Bajcsy-Zsilinszky Kórház BM Központi Kórház
Budai Honvéd Kórház Csepeli Weis Manfréd Kórház
Dél-Pesti Jahn Ferenc Kórház Károlyi Sándor Újpesti Kórház Szülészet Nőgyógyászat
MAGÁNRENDELŐK MÁV Kórház
Nyírő Gyula Kórház Országos Gyógyintézet (volt HIETE)
Péterfy Sándor Utcai Kórház Schöpf-Merei Ágost Kórház- és Anyavédelmi Központ
SE II. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika SOTE Kútvölgy Klinikai Tömb
Szent Imre Kórház Szent István Kórház
Szent János Kórház Szent Margit Kórház
Szent Rókus Kórház Uzsoki Utcai Kórház

Nyírő Gyula Kórház
Lehel u. 59, Tel.: (06-1) 451 - 2600
Fax:451- 2601
A szülészetről bővebben

Budapest
Szülésért kért: 50000    Terhesgondozásért kért: 9000
Orvos:
 
Szülés éve:
2003 id.:  154 Levél az adatközlőnek

Tapasztalatok az orvossal kapcsolatban:

Talán "katonás"-nak nevezném, de szakmailag kifogastalan szülészorvosnő. Ügyesen irányította a terhesgonzást, minden vizsgálatot időben végzett, hüvelyi vizsgálatot a 8. és 38. hét között egyáltalán nem. Egyéb felesleges izgalmakkal sem terhelt. A szülés előtt két hónappal ügyeletében behívott a kórházba, megnézhettem a feltételeket, szobákat, mindent elmondott, függetlenül attól, hogy - a koromra való tekintettel - eleve császármetszés volt tervezve. Így is történt, korrekt volt, profi, a mütét után másnap bejött és gyakorlatilag ő tanított szoptatni.
A Nyírő Kórház általam ismert minden orvosa szimpatikus, a csecsemős személyzet hozzáállása azonban hagy kívánnivalót maga után.

Tóth Gabriella


Budapest
Szülésért kért: 50000    Terhesgondozásért kért: 15000
Orvos:
 
Szülés éve:
2003 id.:  385 Levél az adatközlőnek

Tapasztalatok az orvossal kapcsolatban:

Kíváló orvos. A terhesgondozást végig nagyon jól végezte, minden vizsgálatra a megfelelő időpontban hívott. Ha problémám volt (bármilyen jellegű) meg lehetett vele beszélni, mindenre volt jó tanácsa. Fogadd meg tanácsait, mert különben "könyörtelen". Olyan orvos, aki nem vállal el minden beteget, de akit elvállal nagyon korrekt vele. Császárral szültem, a szülés után is amikor tehette mindig bejött a kórházba. Ő az az orvos, aki először megy a csecsemősökhöz a "gyerekeit" megnézni, aztán hozzád. Szívvel-lélekkel csinálja a dolgát - profin.

Fekete Judit


Budapest
Szülésért kért: - - -    Terhesgondozásért kért: - - -
Orvos:
 
Szülés éve:
  id.:  530 Levél az adatközlőnek

Tapasztalatok az orvossal kapcsolatban:

Nekem soha nem lett gyermekem, miatta ! Nem ismerte fel a mehen kivuli terhessegemet, "Pipholfen es Turinal" gyogyszerekkel "kezelte a veszelyeztetett terhessegemet". Terhes konyvem is volt, es az elso dolga az volt, hogy eltuntette amikor az SZTK-ba visszavittek hozza, mert az viszgalat utan az SZTK elott osszeestem ! Ez az 1980-as evek elejen volt ! Lehet, hogy az en esetembol tanult, nem tudom, de nem ajanlom senkinek !
Viszont a Dr y-t barkinek szivbol ! Kezdo orvoskent O mentette meg ennel az esetnel az eletemet. Kivalo orvos volt mar akkor is, lelkileg is tamogatott es mindent megtett, hogy rendbe jojjek. Ajanlom mindenkinek !

V. Agnes


Budapest
Szülésért kért: - - -    Terhesgondozásért kért: - - -
Orvos:
 
Szülés éve:
2003 id.:  418 Levél az adatközlőnek

Tapasztalatok az orvossal kapcsolatban:

2003. augusztus 1-én jöttek a világra ikerlányaim, akiket szerencsére már nem ennél az orvosnál szült meg a feleségem. Ennek oka: Dr. xben megrendült a bizalmunk a hozzáállása miatt. A terhesség ideje alatt szinte mindent úgy kellett kihúzni belőle, kelletlenül és kurtán válaszolt a kérdéseinkre. A hatodik hónapban feleségem lába vizesedni kezdett, emiatt a doktor "úr" befektette az osztályra kivizsgálásra. A 3 ágyas kórterembe negyediknek tették be az ablak alá, a huzatba, aminek következtében gyorsan meg is fázott. A leletei jók lettek, az orvos gyanúja alaptalan volt vele kapcsolatban. A bent töltött idő alatt egyszer sem látogatta meg és amikor a nejem véletlenül összefutott vele az udvaron és beszélni akart vele, rövid úton lerázta. Ettől a feleségem teljesen kiborult és saját felelőségére csütörtökön eljött a kórházból. Pénteken visszamentünk x doktorhoz aláiratni a szükséges papírokat. Elmondtam neki a történteket és megkérdeztem tőle, mikor jöjjünk legközelebb ellenőrzésre. Ő szó nélkül faképnél hagyott és átment a másik szobába. Én leforrázva kimentem a váróba és lestem, mikor kerül elő. Amikor kinézett, udvariasan megismételtem a kérdésünket, mire azt válaszolta, hogy azt csinálunk, amit akarunk, őt a továbbiakban nem érdekli, mi lesz az ikerterhes feleségemmel. Menjünk oda, ahova akarunk! Ezután kénytelenek voltunk más orvos és más kórház után nézni, szerencsére még időben, mivel a gyermekek a 36-ik héten születtek meg, a történtek után kb. 1 hónappal! Azóta is fel vagyunk háborodva az eset miatt, mert szerintünk egy orvos ilyet nem tehetne meg a betegével semmilyen körülmények között. Azóta még két ismerősünk hagyta faképnél x dr-t hasonló indokok alapján. Szívesen a szeme közé néznék ennek a hitvány "embernek", remélem eljut hozzá a levelem híre! Tisztelettel: Szabó András

Szabó András


Budapest
Szülésért kért: - - -    Terhesgondozásért kért: - - -
Orvos:
 
Szülés éve:
2002 id.:  488 Levél az adatközlőnek

Tapasztalatok az orvossal kapcsolatban:

A doktor úr mindig segítőkész és emberséges volt velem. 12 éve hozzá járok. Soha nem kért pénz a vizsgálatokért és bárkinek ajánlottam csak pozitív visszajelzések voltak. Többen szültek nála és mindenki türelmes, csendes, bár nem túl bőbeszédűnek tartotta. 2002.áprilisában nagyon magas vérnyomásom és vizesedésem miatt császárral szültem és végig nyugtatgatott, precízen válaszolt minden kérdésemre. A párom végig ott lehetett velem, mert pár óra múlva kerültem csak be a műtőbe, mivel sok szülés és műtét volt. A beavatkozás alatt is mondta, hogy éppen hol tartanak és mosolygott a szeme, amikor szólt, hogy hamarosan láthatom a kisfiamat! A vágásom szinte nem is látszik és rendszeresen benézett és megvizsgált a kórteremben. Amikor a tejtermelés miatt belöveltek a melleim ő látott el jótanácsokkal. Pénzt csak úgy tudtunk neki adni, hogy belerejtettük egy ital dobozába. A kontrollokon is mindig érdeklődött a babánk iránt és mind a mai napig szeretettel fogadja a fényképeket a fiúnkról!
Egy szó mint száz én teljesen elégedett voltam vele, mint emberrel és mint szakemberrel.
A csecsemős nővérekkel és a szülésznővel annyál negatívabb élményeim voltak.

Pintér Anita


Budapest
Szülésért kért: - - -    Terhesgondozásért kért: - - -
Orvos:
 
Szülés éve:
2004 id.:  82 Levél az adatközlőnek

Tapasztalatok az orvossal kapcsolatban:

Nekem egy olyan kismama ajánlotta x doktort, aki mindkét gyerekét nála szülte. A vizitekért 6000 Ft-ot kér, a szülés összegét nem mondja meg, ált. 30000 Ft-ot szoktak adni neki a kismamák. A magánrendelőjében van uh, minden alkalommal ad fotót is.
Én nagyon meg vagyok elégedve vele, soha nem hív feleslegesen, ügyel arra, hogy a lehető legkevesebb tortúrán kelljen átmennie a kismamának. Az egész lénye nagyon magnyugtató.

Domján Diána


Budapest
Szülésért kért: - - -    Terhesgondozásért kért: - - -
Orvos:
 
Szülés éve:
  id.:  299 Levél az adatközlőnek

Tapasztalatok az orvossal kapcsolatban:

1994-ben és 1998-ban szültem nála fiaimat. Nekem őt nem más kismama, hanem egy ott dolgozó csecsemős nővér ajánlotta, akit ismertem régebbről. Jól emlékszem, azt mondta róla, hogy nagyon jó és nem tartja a markát. Na, ezek bejöttek. Persze, adtam neki pénzt, de mindig annyit, amennyit saccoltam. A magánrendelőjében természetesen az általa szabott összeget fizettem.
Csíptem a humorát, méginkább, hogy megbízható volt. Ha rászánnám magam 3. szülésre, újra őt választanám.
Nálam voltak komplikációk, már a terhességekkel is, és a szüléseknél is kisebbek, prímán vette az akadályokat. Egyszer véletlenül láttam vészhelyzetben, filmbe illően meggyőző volt.
Imádtam, na...
Ocsmány dolog ez a hálapénz, de az ember lánya nem mer nem adni. Az lesz az első általam tisztelt kormány, amelyik ezt eltörli, remélem x dokinak rendes fizetést állapítanak majd meg, amilyet megérdemel.

Hárfai Éva


Budapest
Szülésért kért: - - -    Terhesgondozásért kért: 20000
Orvos:
 
Szülés éve:
2003 id.:  436 Levél az adatközlőnek

Tapasztalatok az orvossal kapcsolatban:

Kedves, de nem nyájaskodik. Jó a humora, megnyerő megjelenésű. A nyafogást nem szereti. Határozott, magabiztos. Kérdéseimre mindig részletesen válaszolt. A szüléskor nagyon kedves volt, megnyugtató a lénye, viselkedése. Gyönyörűen végezte a gátmetszést, a varrás helyét nagyítóval kell keresni. Tiszteletre méltó, hogy nem kért pénzt a szülésért, de persze adtunk, amennyit tudtunk. (30.000 Ft) A szülés után többször meglátogatott. A magánrendelőjében jó UH-készüléke van. Egy vizit 4000 Ft. A köv. babát is nyugodt lélekkel szülöm nála. Ismerőseim is elégedettek vele, bátran ajánlom orvost keresőknek.

Kállai Krisztina


Budapest
Szülésért kért: - - -    Terhesgondozásért kért: - - -
Orvos:
 
Szülés éve:
2002 id.:  246 Levél az adatközlőnek

Tapasztalatok az orvossal kapcsolatban:

Rendes, de felvilágosítást nem adott semmiről. Ha kérdeztem válaszolt mindenre. Valószínűleg nem voltam szimpatikus. A barátnőm is nála szült megmutatta neki a szülészetet és mindent elmondott neki. Nem kért semmit, de minden ultrahang után adtam neki 3.000. Ft-ot a szülés után pedig 10.000.

Molnár Zsuzsanna


Budapest
Szülésért kért: - - -    Terhesgondozásért kért: - - -
Orvos:
 
Szülés éve:
2001 id.:  356 Levél az adatközlőnek

Tapasztalatok az orvossal kapcsolatban:

Nagyon alapos és felkészült volt.
Minden vizsgálat idöben és alaposan készült. A terhesség alap feküdtem a kórházban kivizsgáláson és szülés után is rendszeresen látogatott és tájékoztatot. Sebész végzetsége is van igy a szülés után olyan jól"rendbe"tett, hogy másnam minden gond nélkül ülni tudtam és ellátni a manómat.
A szüléskor kapott 5000 FT-ot és egy üveg italt.

Terpecz Gáborné


Budapest
Szülésért kért: - - -    Terhesgondozásért kért: - - -
Orvos:
 
Szülés éve:
2000 id.:  471 Levél az adatközlőnek

Tapasztalatok az orvossal kapcsolatban:

1995-ben és 2000-ben is nála szültem gyermekeimet. Mindenről tájékoztatott a terhesgondozás alatt,nem kért pénzt,sőt én tuszoltam. Szüléseim probléma mentesek voltak, "jó hangulatúak", mindíg tájékoztatott, lekötözésről szó sem volt, sőt ami nekem kényelmes volt az volt a jó. A gátmetszéseket és a varrásokat nem éreztem. Szülés után rendszeresen, legalább minden nap egyszer bejött hozzám a kórterembe és a gyermekeimről is mindíg mindent tudott ( szopott-e és mennyit stb.). Csak ajánlani tudom teljes szívemből. A rokonságomból nagyon sokan szültek már nála, éves rákszűrésre rendszeresen járunk hozzá. Egyáltalán nem pénzéhes, nagyon érti a dolgát. Ja és a nővérkék a gátseb ápolásakor mindíg azt mondták, hogy ilyen szép varrást csak Ő csinál az osztályon, tehát sebészileg sem semmi.

Birkás Csilla